84. Untold stories

Sinead O'connor - Untold stories

 

Bara några dagar tidigare hade han fått höra av sjuksköterskan att Marion troligen älskade honom, vilket hade fått honom att tänka. Men ingen av dem hade yttrat dem tre små, men mycket stora, orden ännu. Fram tills nu, när dem låg där på soffan och betedde sig som två tonåringar. Han hajade till en halv sekund när han hörde orden viskas i sitt öra.
”I love you too...” Det fanns absolut ingen tvekan i det han sa. Han hade haft tid att tänka igenom vad han kände gentemot Marion under sin tid på sjukhuset. Hon hade funnits vid hans sida genom det helvete som hade dragit över dem. Det var ingen tvekan i att han älskade henne. Det var dessutom första gången han någonsin hade yttrat dem orden och faktiskt menat det. Om man nu inte räknade med hans mamma. Vilket han minsann inte gjorde i den stunden.

 

 

Det var förvånande hur lugnt det hade varit under månaden som hade gått. Austins mamma hade hunnit vara på besök och skällt ut honom för att han var en sådan vårdslös man. Det var hans mamma det. Ingen annan kvinna skulle ha mod nog och skälla ut honom som hon. Som tur var hade hon bara stannat någon dag och sett till att Marion var rätt kvinna att ta hand om honom, inte helt förvånande hade hon fått godkänt i hans mors ögon. Inte för att det skulle göra någon skillnad i hans tycke.
Den morgonen vaknade han utav att vattnet i rörledningarna började forsa. I några sekunder undrade han om det var en läcka någonstans, men när han sneglade över till andra sidan av sängen och såg att den var tom förstod han att hon hade hoppat i duschen. För en gångs skull så var det inte den förbannade solen som mördade hans ögon, nu hade han faktiskt införskaffat sig persienner till fönstret. Så nu fick han sova ostört, bortsett från när Marion höll igång. Hur hon någonsin orkade vara så morgonpigg som hon var skulle han nog aldrig riktigt kunna förstå.  Under tiden hon duschade hann han somna om, men det var en sömn som inte varade länge. När hon stod med ryggen till och lät handduken falla passade han på att spana in henne, det skulle vara läskigt om det inte var för det faktum att dem praktiskt taget bodde tillsammans och dessutom var ett par. Så när hon började vända sig om igen slöt han ögonen och låtsades somna om. Varför gjorde han nu då detta? För rolighetens skull helt enkelt, samt att det var ett friskt uppvaknande. Han dröjde sig kvar i sängen några minuter innan han kravlade sig upp. Stanken av svett och olja slog över honom så fort han hade kommit upp ur sängen. Ja, han hade kommit hem sent kvällen innan och därmed inte orkat duscha av sig dagens oljerester och dylikt. Så det skulle inte vara en överraskning om han fortfarande hade olja i ansiktet och skäggstubben. Efter att ha bytt från sina kalsonger till en torr handduk gick han ut till vardagsrummet, där han hittade Marion med en kopp kaffe i högsta hugg. Han traskade fram till henne och kysste hennes nacke.
”Someone here smells better than the other... I suspect it’s me.” Viskade han i hennes öra med ett skratt. ”Good morning love... Save some coffee for me, I’ll hit the shower.” Han gned sin skitiga kind mot hennes nytvättade kind innan han flinandes gick till duschen. Han såg de våta fotspåren som ledde från duschen till köket och till soffan, men han valde att inte påpeka det trots att det irriterade honom något otroligt.
Efter duschen torkade han snabbt av sig, försvann till sovrummet för att klä på sig och ta den efterlängtade koppen kaffe innan han bänkade sig framför TV:n bredvid Marion. Han hann inte ens sitta tio sekunder innan den förbannade telefonen ringde.
”Can’t I have a moment of peace for five seconds?” Muttrade han medan han halade fram telefonen och såg Maxs namn på displayen.
”You awake?” Hörde han från andra sidan linjen, han grymtade till svar. ”I’m coming up there, need to talk to Marion.” Med dem orden blev linjen tyst. Med tanke på tonfallet i Maxs röst hade han en stark aning om vad Max var på väg dit för att prata om. Det hade gått en månad sedan dem hade fått veta om Marions släktskap med Max, men dem hade fortfarande inte berättat åt henne.
”Max is coming over..” Förklarade han lugnt och fortsatte avnjuta sitt kaffe.

 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!