13. Here Comes The Sun

Glee Cast – Here Comes The Sun (Glee Cast Version feat. Demi Lovato)

 

”You look like crap at the moment.” Austins ord fick henne att skratta, hon hade inte sett sig själv i spegeln på flera veckor. Hennes hår var otvättat och tovigt, hennes ögon svarta av det rinnande sminket och hennes kropp var brunfläckig av allt smuts.
Austin låste upp dörren och Marion klev in i lägenheten efter honom. Inne i lägenheten luktade det rakvatten, olja och cigarett rök, en helt vanlig ungkarls lya. Hon stängde dörren efter dem och stannade i hallen bakom Austion.
”If you’d like a shower..” började Austin och gjorde en gest mot badrummet. ”The termometer it’s a bit funny..” fortsatte han och berätta för henne hur hon skulle göra sedan gick han iväg över vardagsrummet och fram till balkongdörren. En kall vind svepte in genom dörren och fick Marions hud att knottras.

 

”I think I'm going to bed now.” ropade hon åt Austin och gick sedan över vardagsrumsgolvet mot sovrumsdörren. Hon öppnade dörren och trevade efter ljusknappen längst väggen vid dörrkarmen, hon hittade den snart och tände sedan lampan i taket. Hon klev in och stängde dörren efter sig. Mitt i rummet stod en stor dubbelsäng, sängen var obäddad och på golvet runt omkring sängen låg kläder och hon fick även syn på några kvinnokläder, en bh och en klänning. Varför var hon inte förvånad?
Hon krängde av sig byxorna och lät dem ligga kvar på golvet, hon släckte taklampan och gick sedan fram till sängen. Hon tyckte att det kändes lite olustigt att sova i en okänd mans säng, där han hade legat och gud vet vad som hade hänt i denna säng med tanke på att det låg en bh och en klänning på golvet.
Hon fluffade till kuddarna och vände på täcket och kröp ner i sängen. Känslan hon fick när hon kurade ihop sig under täcket var helt magiskt, nu kunde hon äntligen slappna av. Hon slöt ögonen och snart hade hon somnat.

 

Den natten sov hon oroligt, hon såg hela tiden mannen med den ryska brytning, hon hörde hans skratt och hans röst. Hon kunde se Theo, hur han blev torterad av mannen med den ryska brytningen, hur han skar Theo på armar och ben, hur han brände honom med cigaretter och hur han…
Hon slog upp ögonen och stirrade rakt upp i taket, hon var sjöblöt i svett. Först mindes hon inte vart hon var men sedan kom hon och tänka på Austin och på gårdagen. Det var alldeles tyst i lägenheten och ute sken solen. Marion vände blicken mot fönstret och log då hon inte att sett solen på flera veckor. Hon satte sig upp i sängen och gav ifrån sig en stor suck. Nu behövde hon verkligen duscha. Hon klev upp och gick fram till sovrumsdörren och öppnade den. Hon kunde höra hur Austin snarkade från soffan i vardagsrummet. Hon tassade över golvet som gav ifrån sig några knarrar.

 

Hon låste badrumsdörren efter sig och gick fram till badrumsspegeln. Spegelbilden fick henne att rygga tillbaka, hon såg hemskt ut. Håret stod på ända och var alldeles tovigt, hon hade mörka ringar under ögonen och hennes ansikte hade tappat all sin färg. Nu såg hon bara grådaskig ut och de en gång så fylliga läpparna var nu tunna som ett sträck. Hon såg ut som ett vandrade lik.
Hon knäppte upp skjortan och hängde upp den på en krok. Hon tog av sig underkläderna och tog sedan fram en handduk under tvättstället. Hon klev in i duschen och drog igen duschdraperiet. Hon startade duschen och gav ifrån sig ett litet pip när det kalla vattnet rann nedför hennes nakna kropp och kom och tänka på vad Austin hade sagt och vred på kranen åt motsatt håll och snart var vattnet varmt. Hon slöt ögonen och stod där i några sekunder och bara njöt av det varma vattnet som sköljde bort all smuts. Ögonen öppnades snart och hon kollade ner på sin nakna kropp som var full av blåmärken och hon blev chockad då hon såg hur mycket det var. Att en man kunde göra något så fruktansvärt. Hon skakad snabbt bort tankarna, hon ville inte tänka mer på vad som hade hänt, hon ville glömma, ville börja ett vanligt liv igen, om hon någonsin skulle kunna klara av att börja om igen.

 

Marion torkade håret och virade sedan handduken runt hennes kropp och låste upp badrumsdörren. Hon smög över golvet tillbaka till sovrummet och vek igen dörren. Hon behövde hitta nå bättre kläder att ta på sig. Hon gick fram till en garderob och började söka efter något att ta på sig. Hon kände sig lite illa till mods för att hon var och rotade i andras saker, men han skulle nog ändå inte ta illa upp. Snart hittade Marion en grå t-shirt och ett bar mjukis byxor och hon lät handduken falla till golvet medan hon drog på sig kläderna.

 

Nu var hon kaffesugen och åter igen smög hon över vardagsrumsgolvet. Austin låg fortfarande i samma ställning som tidigare och hans snarkningar ekade i den lilla lägenheten.
Snart började det dofta kaffe i hela lägenheten och det kändes som om hon hade bott i denna lägenhet i hela sitt liv. Allt kändes så hemtrevligt, men också väldigt skrämmande. 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!