19. It's Gonna Be Alright

Dennis Camitz – It's Gonna Be Alright
 

Det märktes direkt på Austin att han inte ville berätta för henne vad han och klubben sysslade med och vad han hade menat med att de inte höll sig på rätt sida av lagen. ”Some things are better unsaid.” var det enda svar hon fick, så hon tyckte det var lika bra att sluta ställa en massa frågor. De gick under tystnad mot klubbhuset. Hon var nyfiken på att se hur lägenheten ovanför baren såg ut, det kanske skulle lösa sig för henne trots allt. Tydligen hade en annan man bott där för inte så länge sen, men han hade dragit utan någon anledning, bara sagt att han skulle vara borta i några månader.
De var snart framme vid klubbhuset, Austin öppnade dörren och klev in och Marion följde tätt efter. Hon hade väntat sig att fortfarande se synen från gårdagen då det hade legat män och kvinnor lite överallt i baren men istället möttes hon av klarvakna män som spelade biljard eller satt vid bardisken och diskuterade. Alla inne på klubben stannade upp när de klev in innanför dörren och alla kollade på Marion och Austin med nyfikna blickar. Marion följde efter Austin och sneglade nervöst på männen som följde dem med blicken när de sedan försvann in på kontoret.
Inne på kontoret satt den äldre mannen från gårdagen, hans blick var fäst på en massa papper och han såg riktigt koncentrerad ut men han hade ändå tid att titta upp och hälsa.  Han hade på sig ett par läsglasögon som satt längst ut på nästippen och hon kunde inte undgå att han kollade extra mycket på henne.
”Just going to show her the apartment upstairs and then take her to her place to get some clothes.” Austins ord fick mannen, som hon ännu inte visste namnet på, att släppa blicken från henne och nickade och återgick sedan till sitt pappersarbete.

 

 

De började snart gå uppför en trappa och de kunde höra den äldre mannen ropa på dem från kontoret. ”Austin, come get me when head over to her place.” och Austin svarade med ett kort ”Yes sir.”
Marion väntade spänt på att Austin skulle låsa upp dörren och snart klev det in. Det luktade instängt i lägenheten men den såg ändå ren och fräsch ut. Lägenheten var liten, med ett sammanslaget kök, vardagsrum och hall, med ett litet badrum och ett litet sovrum.
Hon gick runt i rummet, kollade ut genom fönstret där man hade utsikt över verkstaden. Här skulle hon kanske trivas, i alla fall till och börja med. Hon vände sig om och log mot Austin och utan att tänka sig för hade hon kastat sig över honom och gett honom en kram, men hon kom snart på sig och backade några steg.
”Im sorry.” hon rodnade och började åter igen gå runt i lägenheten för att kolla på i vilket skick den var i och så vidare. Väggarna i det stora allrummet var mörkgröna med ett mönster och trägolvet var brunt och slitet, kanske inte den vackraste inredningen. Mitt i rummet stod en brun 3 sits soffa och mittemot den mot väggen en liten tv.
”Are you absolutely sure that he will not be back for a while?” det kanske hade känts lite pinsamt om han helt plötsligt skulle komma tillbaka och hitta henne i hans före detta lägenhet. Hon gick in i det lilla sovrummet och inredningen där inne var lika hemskt som i allrummet. Men här var väggarna beige med en blommig bård. Mitt i rummet stod en liten dubbelsäng med två sängbord på vardera sidan om sängen. Hon gick ut från rummet och stannade några meter från Austin. ”Thank you. This will be good for now.”




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!