23. Empty Apartment

Yellowcard – Empty Apartment
 

Steg hördes snart i trappuppgången och snart fick hon syn på Austin och Max. Hon hörde Austin mumla något innan han satte sig ner framför henne i skräddarställning och beröringen från hans hand mot hennes axel fick henne att lyften blicken från stengolvet och sedan möta hans blick. ”Hey, why are you crying?” hans röst läst mjuk och trygg och hon skulle precis säga att hon inte hade någon nyckel då Max tog orden i mun på henne och yttrade samma ord.
Austin ställde sig upp igen och gick fram till hennes lägenhets dörr. Med en nyfiken blick granskade hon honom när han letade efter något i jackfickan och snart halade han fram två verktyg och gick sedan ner på knä framför låsen.
Det gick fort för honom då ena stunden hade dörren varit låst och helt plötsligt hade han lyckats få upp dörren med de små verktygen och det märktes direkt att detta inte var första gången som han bröts sig in i en lägenhet.
”I’m a man with many secrets and talents.” utbrast han sedan och Marion torkade bort tårarna för att sedan ta emot Austins hand då han hjälpte henne upp på fötterna.

 

Medan Austin och Max klev in i lägenheten stannade hon utanför för att samla sig. Hon tog ett djupt andetag och tog sedan mod till sig och klev in. En doft av unket slog emot henne men den välbekanta doften av deras hem gjorde sig ändå påmind.
Allting såg precis ut som de hade lämnat det, det enda som hade förändrats var att dammråttor hade börjat synas på golvet, lager med damm hade lagt sig på all inredning och alla blommor hade vissnat. Det var tragiskt att se allt och alla minne sköljde över henne som en våg, hon slöt ögonen och andades djupt för att inte brista ut i gråt igen.
”Who is this woman?” Max skotska dialekt fick henne att öppna ögonen igen och hon vände sig om och såg att han höll i ett fotografi. Hon gick fram till dem och lät blicken falla när på fotografiet.
”It's me and my mom.” ett litet leende spred sig på hennes läppar. Bilden föreställde Marion och hennes mamma när de var på Marios mammas bästa kompis bröllop förra vintern. Det hade varit en vacker vinterdag, med gnistrande sol och 1 meter snö på marken. Hon log vid tanken.  ” You can keep the photograph for me. I will take it with me when we go.”

 

 

Hon lämnade sedan dem i vardagsrummet och försvann själv in i sovrummet för att hämta rena kläder. Hon gick fram till den stora garderoben som fanns på ena kortsidan av rummet, hennes guldgruva. Hon och Theo hade bråkat om det rummet i början när de hade flyttat dit då han ville använda det som kontor och hon själv ville ha det som walking closet. Efter mycket om och med hade han gett sig och hon fick som hon ville då hon inte var den i första taget som gav sig. Hade hon gett sig på något så gav hon sig inte förens det blev som hon ville.
Som tur var hade hon inte packat med sig så mycket kläder till deras bröllops resa, bara några enstaka klänningar, linnen och shorts så det mesta hängde fortfarande kvar i garderoben.

 

Hon lyfte ner sina resväskor från en hylla och började genast fylla dem med de kläder som hon ville ha med sig. Lägenheten skulle fortfarande finnas kvar så hon kunde åka tillbaka ifall något skulle saknas. När hon sedan hade fyllt resväskorna letade hon sedan efter några rena kläder som hon kunde ta på sig. Vilket blev en gul kjol med en matchande kofta och ett vitt linne. Eftersom hennes garderob inte bestod av några enkla kläder så fick detta duga.
Hon gick fram till spegeln som prydde ena kortsidan av garderoben och kammade sedan igenom det rufsiga håret som hon sedan flätade. Hon packade ner det sista innan hon bar ut alla väskor till hallen och hon gav sedan tillbaka kläderna till Austin som hon hade lånat.
”Thanks for letting me borrow, even if I did not ask for permission.” fick hon ur sig och log.
Sedan började hon samla på sig all inredning som hon skulle ha med sig, tavlor, kuddar, täcken, fotografier, allt som hon trodde sig behöva.
”I think I have everything now.” hon satte på händerna på midjan och kollade runt för att se om hon inte missat något. Det kändes skönt att få detta bortgjort. 




Kommentarer
Postat av: JOHANNA • foto, design & vardag

sv: Hej :) Ja visst, i menyn då eller?

xoxo

2013-10-23 @ 13:37:13
URL: http://johannasfoto.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!