2. Lifesaver

Sunrise Avenue - Lifesaver
 

Under sina år som ledare i Grim Reapers hade han sett många brutala skador. Han hade sett en man få ett piprör kört genom sitt lår och en annan vars benpipor stack fram i en onaturlig vinkel. Men aldrig hade han sett en sådan brutalt sorglig syn som denna kvinna. Klänningen, som en gång hade varit vit, var nu grå och smutsig och fläckad med blod. Kvinnans ansikte var grådaskigt av fallet smink och smuts samt fula blåmärken prydde hela henne. Det var hemskt när folk skadades men det var någonting extra när det kom till kvinnovåld, motbjudande helt enkelt. Han kunde bara föreställa sig vad som hade hänt med den här kvinnan. Hade hon blivit slagen av sin egen blivande make? Hade dem kört av bron på väg till sin smekmånad? Många alternativ men den enda som visste svaret var kvinnan själv. Han tog några steg framåt, till skillnad från alla andra som verkade vara som förstenade av vad som nyligen hade hänt. Han kunde inte låta henne stå där i dörren och frysa ihjäl, det var inte så farligt kallt ute men det regnade och vem visste hur länge hon hade sprungit, så han började gå fram till henne.
”Återgå till det ni höll på med. T-bone släpp Jack, det ser ut som om ni har mankärlek på gång där nere!” Röt han åt männen som låg på golvet. Dem släppte varandra så snabbt att det såg ut som om dem hade bränt sig på varandra. När han vände blicken tillbaka till kvinnan hann han bara se hur hennes ögon rullade tillbaka och hur hela hennes kropp blev slapp. Han väste en svordom när han rusade fram och fångade upp henne en sekund innan hon slog i golvet. Kvinnorna som fanns där flämtade till men ingen annan gjorde någonting för att hjälpa till, lika bra det annars skulle det bli alltför stökigt här.

 

 
Han banade väg till det bakre rummet av baren, eller rättare sagt kontoret, och så fort han steg in i rummet hörde han hur sorlet började där ute i klubben. Kvinnorna tisslade och tasslade säkert om hur hemsk kvinnan såg ut och fundera över vad som hade hänt, männen skulle fundera över vem som hade gjort någonting sådant mot henne och tänka ut lämpliga straff medans veteranerna skulle återgå till att prata om den gamla goda tiden och vara bittra. Han satte ner kvinnan på soffan som fanns där och bredde sin jacka över henne. När dörren öppnades bakom honom snurrade han runt för att ryta åt vem det nu än var att gå ut, men när han mötte Max’s blick bet han sig i tungan och teg.

”Vem är hon och vem skulle ha kunnat göra någonting sådant här mot henne? ” Frågade Max. ”Vi måste få på henne varmare kläder än den där trasan.” fortsatte han och suckade medan hans medlidande blick föll på den medvetslösa kvinnan.  Austin drog handen över sitt ansikte och sjönk ner på en stol och ryckte på axlarna. Han hade aldrig sett den här kvinnan förut, Stockton var en liten stad men en sådan vacker kvinna som hon måste han ha sett om hon var härifrån...
”De enda kvinnliga kläder som finns här är allt annat än varma.” Fnyste han och ställde sig upp för att dra fram en filt och en flaska whiskey med två glas. Filten satte han över kvinnan och flaskan skulle nog komma till hands åt dem båda, främst åt henne när hon vaknade. Men först hällde han upp ett glas åt sig själv och började genast dricka medan han fundera över vad han skulle göra med henne. Vem visste hur länge hon skulle vara utslagen. 

 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!